Brian James is een van de optredende muzikanten tijdens het Open Podium dat vrijdag wordt gehouden in Qbus. (Foto: BplusC).

Electropop, cabaret en rauw Nederlandstalig op Open Podium Qbus

Aanstaande vrijdag 17 mei is er weer een Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in het BplusC Muziekhuis. Elk twintig minuten beklimt een andere act het Qbus-podium. Singer-songwriter Brian James, electropopduo PHRAME, de Nederlandstalige band Rauw en acteur en radiomaker Joey van der Velden.

Singer-songwriter Brian James is in Canada geboren en op Aruba opgegroeid. Hij heeft twee albums op zijn naam staan: Right Here (2014) over leven, liefde en verstrijken van de tijd en Let It Ride (2016) over de vraag of liefde ooit vergaat. Brian speelt op Leidse en internationale podia en werkt aan een nieuw album. Op dit Open Podium geeft hij een voorproefje daarvan.

 

 

Joey van der Velden is acteur en radiomaker, maar wil ook graag solo het podium op. Noemt het nog niet cabaret, maar ambieert dat wel. Verwacht in Qbus een verhaal dat naar waarheid verzonnen is.

 

 

 

Al meer dan een decennium trotseren Victor en Jaimie het podium als drummer en bassiste. Nu, als het duo PHRAME, brengen zij met toegankelijke zanglijnen en analoge synths hun eigen eclectische mix van electropop met invloeden van Jaimie Woon, Daft Punk en Christine and the Queens.

 

 

Het Open Podium wordt afgesloten met Nederlandstalige muziek, maar dan rauw. Stevig, zacht, liefdevol en ruw soms, dat is de band Rauw. Rauw is het leven en daar gaan de teksten over. Over mooie dingen en slechte zaken. Niets verhullend. Nooit kwetsend. Eigenzinnig. Oorspronkelijk. Enfin. Rauw. Rauw wordt gevormd door Marian Prochazka (zang en toetsen), Rick Boekhout van Solinge (drums), René Weverling (bas) en Fred van Rijn (gitaar en zang).

 

Wie zelf een keer op het podium wil staan in de Qbus of in de theaterzaal van Het Leidse Volkshuis kan zich aanmelden voor een komend Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl! Alle disciplines zijn welkom: muziek, dans, toneel, cabaret, poëzie etc.

De avond begint aanstaande vrijdag om 21.00 uur, entree is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×