Wethouder Nanning Mol beloofde niet te bezuinigen op de subsidie voor de activiteitencentra in Voorschoten. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Toch geen bezuinigingen op activiteitencentra Voorschoten

De activiteitencentra in Voorschoten worden geen slachtoffer van het slinkende budget voor het nieuwe subsidiebeleid. Dat heeft wethouder Nanning Mol tijdens de commissie vergadering van afgelopen donderdag toegezegd. “Het geld voor de vrijwilligersorganisaties zoals de Alettahof en de Bosbloem wordt geoormerkt.”

Eerder uitte Ben Arends namens de activiteitencentra de Alettahof en de Bosbloem zijn zorgen over het nieuwe subsidiebeleid. Hij vreesde zelfs dat hij de leden om meer contributie zou moeten vragen als hun subsidie zou krimpen.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met inspreker Ben Arends

Voor Arends was er veel onduidelijk over de rol van de Brede Welzijnsorganisatie (Voorschoten voor elkaar) die in het nieuwe subsidiebeleid gaat bepalen waar het geld heen gaat. Wethouder Mol beloofde echter dat de 75 duizend euro per jaar voor de ‘huiskamers van Voorschoten’ tot 2023 vast staat.

Nog niet alle vragen van Arends zijn weg. Zo is hem nog onduidelijk wat de rechtspositie van de activiteitencentra is en wat de beroepsmogelijkheden zijn. Toch is hij wel gerustgesteld door de wethouder. “Dat kan ook zonder dat al je vragen zijn beantwoord”, zegt Arends.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met Ria van Vliet van Voorschoten voor elkaar

Tijdens de commissievergadering gaf directeur van Voorschoten voor elkaar Ria van Vliet een presentatie over wat de brede welzijnsorganisatie gaat doen. “Wij zorgen ervoor dat er binnen het sociale domein een telefoonnummer en een loket komt voor alle vragen die daar thuis horen. Denk aan wonen, zorg en welzijn”, legt Van Vliet uit.

De gevreesde bezuiniging op de activiteitencentra zijn dus van de baan. Sterker nog, Van Vliet denkt dat de Alettahof en de Bosbloem misschien wel aanspraak kunnen maken op meer geld. “Als ze een goed idee hebben, dan kunnen wij ze helpen bij het aanschrijven van een fonds”, aldus Van Vliet.

Politiek Voorschoten Subsidiebeleid Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×