Fietsmaatjes in optocht 44,4 kilometer door duinen

2

Maar liefst twintig duofietsen van Fietsmaatjes uit Oegstgeest, Teylingen en Leiden-Leiderdorp openden afgelopen zaterdag de 444-fietsroute die is uitgezet door de Leidse Ren- en Toervereniging Swift vanwege het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden. Ook zes fietsmaatjes ouder dan 90 jaar haalden onder de stralende zon voldaan de eindstreep bij het universitair sportcentrum in Leiden. Ze hadden er toen 44.4 kilometer opzitten.

De lange stoet met duofietsen slingerde zich als een slang door het duinlandschap.

De duofietsers werden aangemoedigd door meer dan tweehonderd andere fietsers die hen op hun gewone fietsen bellend inhaalden. De fietsroute tussen Leiden en Den Haag kan vanaf nu door iedereen nagefietst worden

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline