(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden in zwaar weer na verlies en schorsing

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zaterdag ook de tweede play-off wedstrijd in de halve finale van Donar verloren. Het werd in Groningen 84-71. Dat betekent dat ZZ Leiden de resterende drie wedstrijden allemaal moet winnen om door te gaan naar de finale. Daarnaast werd vaste waarde Mohamed Kherrazi door coach Rolf Franke voor de volgende wedstrijd geschorst. De exacte reden is niet bekend gemaakt.

Komende dinsdag speelt ZZ Leiden om 20.00 uur in de Vijf Meihal de derde wedstrijd in de best-of-5 reeks tegen Donar. Als het aan supportersvereniging de Blauwe Brigade ligt, is Kherrazi er dan gewoon bij. Zij schreven een dringend verzoek aan het bestuur van ZZ Leiden om de schorsing terug te draaien:

“Het bestuur van de Blauwe Brigade heeft met grote teleurstelling kennisgenomen van de schorsing van Mohamed Kherrazi voor het derde duel in de halve finale van de play-offs komende dinsdag. Wij weten niet wat de reden voor deze schorsing is en we hoeven dat ook niet te weten.

Wat we wel weten is dat het in deze fase van cruciaal belang is dat staf, spelers, bestuur en fans alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ZZ Leiden toch de finale van de play-offs haalt. Naar onze mening is ook de inbreng van Mo daarin van cruciaal belang. Hij is al jaren een toonbeeld van inzet en onbaatzuchtigheid, eigenschappen die komende dinsdag doorslaggevend zijn.

In topsport moet onder grote druk worden gepresteerd en dat levert onherroepelijk conflicten en wrijving op. Laat dat een voedingsbodem zijn voor nieuwe energie en niet voor een ondermijnende interne strijd die voor verdeeldheid zorgt.

Wij doen daarom een dringend beroep op coaches, spelers en bestuur om vóór dinsdag tot een oplossing te komen en ervoor te zorgen dat Mo speelt. In het belang van iedereen die ZZ Leiden een warm hart toedraagt.”

 

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×