Leids roeisucces tijdens eerste World Cup

Tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen hebben twee Leidse roeisters in het Bulgaarse Plovdiv een gouden medaille gewonnen. Mieke Wilms van Njord werd eerste in de Vrouwen Acht (W8+) en Die Leythe roeister Karolien Florijn pakte goud in de Vrouwen Vier (W4-). Nicole Beukers van Njord roeide niet mee met de Vrouwen Dubbelvier (W4x), zij komt door een zware rugblessure dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie.

Florijn roeide in de voorwedstrijd met de Vrouwen Vier met 06:22.040 ook nog eens een nieuw Nederlands en World Cup record. Extra knap was dat de Amerikaanse Vrouwen Vier werd verslagen. Die roeisters wonen vorig jaar in de Vrouwen Acht het WK goud.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×