Roeland Spijker speelde een belangrijke rol in de kwartfinales. (Foto: ZVL-1886).

ZVL-1886 knokt zich naar halve finale om landstitel

De waterpolomannen van ZVL-1886 hebben zich in drie spannende wedstrijden tegen De Zaan geplaatst voor de halve finale van de play-offs. Nadat de eerste wedstrijd werd verloren en de tweede in de laatste secondes met 11-12 werd gewonnen, sleepten de Leidenaren er een derde beslissende wedstrijd uit. Ook die wedstrijd bleef tot het einde spannend: het werd 12-11 in het voordeel van ZVL. De halve finale gaat komend weekeinde van start met AZC als tegenstander.

De eerste wedstrijd ging vrijdagavond in zwembad De Zijl na penalty’s met 10-12 verloren. Dat betekende dat de uitwedstrijd zaterdag gewonnen moest worden, anders was het play-off avontuur van ZVL-1886 snel ten einde. Een doelpunt van Roeland Spijker op zes seconden van het einde voorkwam dat ook de tweede wedstrijd beslist zou worden via strafworpen. Het werd 11-12.

Ook in het derde duel moest ZVL weer knokken tot het bittere eind. Zelfs de 12-9 van Omar Qachach op minder dan vier minuten van het einde gaf nog geen zekerheid. De Zaan toonde zich in de hele serie een ploeg die nooit opgeeft. Het bleef spannend, omdat de Noord-Hollanders nog twee keer scoorden en ZVL met de hakken over de sloot de winst binnenhaalde: 12-11.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×