Jan Willem Wesselink over het Leidsch Debat dat aanstaande woensdag plaats gaat vinden. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Leidsch Debat over internationale studenten in de stad en andere Europese thema's

In aanloop naar de Europese verkiezingen organiseren de Leidse studieverenigingen weer het Leidsch debat. In de Marekerk zullen woensdag een zestal politici de degens kruisen over Europese thema’s onder leiding van moderator Jort Kelder. Hoewel de verkiezingen voor het Europees Parlement nog maar weinig leven in Leiden, beslist Europa wel over veel zaken. “Zo’n zestig procent van onze wetgeving komt uit Europa”, zegt een van de organisatoren Jan Willem Wesselink.

In tegenstelling tot de eerdere Leidsche debatten is het aantal politici teruggebracht naar zes. “Zo willen we dat er een meer diepgaande discussie ontstaat”, zegt Wesselink. Met de stellingen hoopt hij dat de invloed van Europa op Leiden duidelijk naar voren komt. Zo is een van de discussiethema’s of het aantal internationale studenten dat naar Leiden komt beperkt moet worden. “Dat heeft namelijk impact op de gehele stad”, zegt Wesselink.

Nexit
In het debat komt verder aanbod de Nexit, migratie, de energie-transitie aan bod. Wesselink verwacht een spannend debat over de toekomst van Europa en benadrukt nog eens dat het is bedoeld voor zowel Leidse studenten als overige Leidenaars. De inloop is vanaf 19:30 en om 20:00 zal het debat aanvangen.


Lieuwe van Slooten in gesprek met Jan Willem Wesselink over het Leidsch Debat tijdens Politiek071

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×