(Foto: Emile van Aelst).

Japanmuseum SieboldHuis organiseert twaalfde Japanmarkt

Nog een paar weken en dat stroomt het Rapenburg en omgeving weer vol tijdens de Japanmarkt die het Sieboldhuis op zondagmiddag 9 juni voor alweer de twaalfde keer organiseert. Het Japanmuseum begon met de markt als herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000. Sindsdien is de markt uitgegroeid tot een enorm evenement waar je in elk geval bij mooi weer over de koppen kunt lopen.

Het Leidse Rapenburg en de Groenhazengracht zullen ook dit jaar weer bruisen van de Japanse kunst en cultuur. Ruim tachtig verschillende kraampjes met onder meer bonsai-boompjes, prenten en kimono’s. De populaire Japanse cultuur is vertegenwoordigd met manga, anime en Cosplay. Op het Foodcourt worden verschillende verse gerechten bereid. Proef bijvoorbeeld takoyaki, gyoza, sushi of een glaasje sake.

Opening
Om 12.00 uur opent directeur Kris Schiermeier van Japanmuseum SieboldHuis samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en wethouder van Cultuur van gemeente Leiden Yvonne van Delft de twaalfde Japanmarkt die tot 17.00 uur duurt.

Tijdens de markt is ook een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis mogelijk. Daar is dan de tentoonstelling ‘Japans naakt’ te zien en natuurlijk ook de vaste tentoonstelling met de bijzondere verzameling van Philipp Franz von Siebold. Om de wachtrijen bij het museum te ontlopen, kunnen toegangsbewijzen vooraf worden gekocht via www.sieboldhuis.org.

Schuin tegenover het Sieboldhuis zijn in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden tussen 12.00 uur en 17.00 uur verschillende Japanse vechtsporten te zien. Op de Groenhazengracht geven festivaldansgroep Raiden Yosakoi en taikogroep Pure Percussion meerdere optredens.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×