Joeri van den Steenhoven wordt per 1 september lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden. (Foto: Frank Hoyinck).

Joeri van den Steenhoven nieuw in College van Bestuur Hogeschool Leiden

Per 1 september treedt Joeri van den Steenhoven (1971) aan als lid van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden. Hij volgt Agnita Mur op, die na 12 jaar afscheid neemt van de hogeschool.

Van den Steenhoven heeft zich in zijn loopbaan steeds verbonden aan het versterken en innoveren van het hoger (beroeps)onderwijs en het verbinden ervan met maatschappelijke vraagstukken. Hij begon zijn loopbaan in 1994 als vicevoorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en werd vervolgens beleidsadviseur bij de toenmalige HBO-raad (tegenwoordig Vereniging Hogescholen). Daarna was hij medeoprichter en directeur/voorzitter van Kennisland, een innovatielab dat werkt aan maatschappelijke vernieuwing en de versterking van de Nederlandse kenniseconomie.

In 2013 startte hij als Vice-President Systems Innovation bij de grootste innovatiehub van Noord-Amerika, MaRS in Toronto. Bij MaRS werken kennisinstellingen, bedrijven, start ups en overheden samen. In 2017 keerde Van den Steenhoven terug naar Nederland. Hij is momenteel onder andere werkzaam als kwartiermaker Leiden Bio Science Park.

De Raad van Toezicht van Hogeschool Leiden is blij met de komst van Joeri van den Steenhoven. Voorzitter Frits Bakker: “Met zijn aanstelling krijgt de hogeschool een bestuurder die zich heeft bewezen als stevige vernieuwer die het goede kan behouden.” Ook voorzitter Sander van den Eijnden van het College van Bestuur kijkt uit naar de samenwerking: “Al in zijn studententijd viel Van den Steenhoven op door zijn grote betrokkenheid bij het hoger (beroeps)onderwijs, maar ook door een goed zicht op de wereld daarbuiten. In zijn hele verdere loopbaan heeft hij op vernieuwende wijze bijgedragen aan het verbinden van die twee werelden. We hebben dat recent weer dicht bij huis kunnen ervaren, door zijn werk bij het Leiden Bio Science Park.”

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×