Overstekende voetganger zwaargewond bij aanrijding met bus

4

Bij een aanrijding met bus 21 naar Noordwijk is een overstekende voetganger gisteravond zwaargewond geraakt. Dat gebeurde rond 19.50 uur op de Rijnsburgerweg in Leiden ter hoogte van Nieuweroord. De voetganger is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet geland.

Delen
heropening sligro Leiden

4 reacties

  1. Ik zat zelf in de bus gisteravond en het was heel shocking wat er gebeurde. Een eind voor het zebrapad schiet de chauffeur zo keihard op de rem dat de bus bijna terplekke stiltsond., een keiharde klap, het raam kapot. Het gevoel van een hobbel. Chauffeur brengt de reizigers tot gerust om niet in paniek te raken en belt direkt de alarmdiensten. Ik zat voor in de bus en kon hem horen zeggen: alsjeblieft kom snel er is iemand voor mijn bus gesprongen en hij ligt nu onder mijn bus., tussen mijn wielen. Als je op zo’ n stressmoment zo’n bericht geeft, is het waarschijnlijk ook zo en kon de chauffeur er niets aan doen, was het niet zomaar een oversteker die hij miste. wat ellendig genoeg voor hem is. Ik ben zelf arts en heb de situatie gezien, de man onder de bus vast zien zitten maar kon er niet bij en was ook ervan bewust gezien het ernstige letsel beter niet te verplaatsen. kon ook niks anders dan wachten op de ambulance. Die hebben hem met veel moeite onder de bus vandaan getrokken.

Je bent nu offline