Science 071: Empathie als schild tegen angst

Afbeeldingsresultaat voor Science 071Hoe kan empathie worden gebruikt als verdediging  bij angstrijke en stressvolle situaties? Wetenschapper Sandy Overgaauw doet hier onderzoek naar bij kinderen in Nederland en Israël.  Hoewel er nog nooit zoveel CO2 is gemeten sinds het begin van de mensheid, weerhoudt het een van de oudste bomen in de wereld er niet van al 2624 jaar fier overeind te blijven. En in een week waarin het debat over de bio-industrie tot veel commotie leidde, wijden we de wetenschapsvraag aan de allure van het eten van vlees. 

De grens van Israël en Palestina vormt een van de meer gevaarlijke gebieden in de wereld. Hier zal Sandy Overgaauw onderzoek doen naar het menselijk inlevingsvermogen onder jongeren, als weermiddel tegen stress en angst.

Redactrice Anne houdt ons op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws. Deze week is er in North Carolina een heus Benidorm voor bomen ontdekt! Een naaldboom die maar liefst 2624 jaarringen op haar naam heeft staan, waarmee het een van de oudste bomen ter wereld is! 

Boxtel was deze week het toneel waar het debat over de bio-industrie een kookpunt bereikte en de gemoederen bezig hield. Deze week luidt de wetenschapsvraag dan ook: waarom houden we ervan om vlees te eten? 

Leiden Nieuws Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×