Leiden Marketing lanceert Rembrandt Route-app met Augmented Reality

Tijdens de bijeenkomst Leidsche Plein die Leiden Marketing twee keer per jaar organiseert voor alle partners in de stad is gisteren een nieuwe Rembrandt Route gelanceerd. De route is te koop bij de VVV en voert langs de plekken die een link hebben met de Jonge Rembrandt en de Gouden Eeuw in Leiden.

Op zeven plekken kan via een app extra informatie worden verkregen met behulp van Augmented Reality. Daarbij wordt er een digitale laag over de echte wereld heen gelegd en krijgt de wandelaar van een levensechte Onno Blom een verhaal over de betekenis van de locatie voor de Leidse schilder.

Blom is Rembrandtkenner en schrijft de biografie over de Jonge Rembrandt. Die moet dit najaar verschijnen. In de Volkskrant doet hij via een wekelijkse column verslag van zijn zoektocht naar de Jonge Rembrandt.

De nieuwe route door het Leiden van Rembrandt vormt volgens Leiden Marketing een unieke wandeling in de voersporen van de beroemdste grootmeester uit de Gouden Eeuw. Alle historische Rembrandtlocaties worden in de wandeling met elkaar verbonden. Zo leidt de wandeling onder andere langs de geboorteplek van Rembrandt in de Weddesteeg. Daar kan door middel van Augmented Reality het digitaal gereconstrueerde geboortehuis bekeken worden. Ook het atelier van leermeester Jacob van Swanenburg en de Latijnse School waar Rembrandt vanaf zijn zevende naar school ging worden aangedaan.

Mincke Pijpers van Leiden Marketing presenteert de nieuwe app die bij de Rembrandt Route hoort.. De app is gratis te downloaden. Zoek op ‘De Leidse AR Rembrandt Route’.

Chris de Waard sprak met Mincke Pijpers van Leiden Marketing over de nieuwe Rembrandtroute en app.

De nieuwe Rembrandt Route is vanaf nu verkrijgbaar bij de VVV Leiden en kost 6,95 euro.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×