(Foto's: Sportschool Ramirez).

Leidse vechtsporttalenten veroveren brons in Europacup

Tijdens de Europacupwedstrijden in Amersfoort veroverden Lesley van Egmond (15) en Michelle Jongeneel (12) beide een bronzen plak. Voor Michelle was het de eerste keer dat ze aan een dergelijke wedstrijd meedeed. Lesley heeft al meer ervaring. Wat ze verder gemeen hebben, is dat ze trainen bij Team Ramirez in Leiden.

Beide mogen op grond van deze prestaties ook deelnemen aan de Worldcup in september in Roemenië. Lesley en Michelle doen aan jiu jitsu, ze dragen een judopak en er zitten ook wel judo-elementen in, maar het gaat verder. Het is een vorm van Mixed Martial Arts waarbij je mag schoppen, slaan en verwurgen. Het klinkt allemaal vrij heftig, maar de scheidsrechters houden de zaak goed in de gaten, aldus de jonge sporters. Lesley zegt dat het verder de verantwoordelijkheid is van de deelnemers om op tijd af te kloppen.

Lesley deed in Amersfoort mee in de categorie onder de 18 jaar en moest het daar opnemen tegen jongens die wel twee jaar ouder waren. “Sommige jongens zijn al wel wat langer en breder, maar we zitten in dezelfde gewichtsklasse.” Michelle is tevreden met haar bronzen medaille, maar ze wil graag nog meer prijzen winnen en dan niet de derde maar de eerste.

Trainster Anna van Team Ramirez schuift ook even aan, ze is haar stem een beetje kwijtgeraakt vanwege het aanmoedigen van haar pupillen in Amersfoort. “Ik ben ontzettend trots op ze. Ze hebben er heel hard voor getraind om zover te komen. Het geheim van mijn sportschool is passie. We hebben allemaal heel veel passie voor de sport.”


Michelle Jongeneel en Lesley van Egmond in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

De komende maanden staan in het teken van deelname aan de Worldcup. Dat betekent hard doortrainen. Lesley heeft er geen moeite mee, hij vindt trainen leuk. Voor Lesley is dat al helemaal rond, dankzij een paar persoonlijke sponsoren, Michelle kan nog wel een financieel steuntje in de rug gebruiken.Wie meer wil weten over Team Ramirez of Lesley en Michelle wil steunen kan terecht op de website www.sportschoolramirez.nl.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×