Zoeterwoudse nieuwbouwwijk Verde Vista beter ontsloten

1

De Stadhouderslaan in de nieuwe Zoeterwoudse wijk Verde Vista wordt nog deze maand aangesloten op de Hoge Rijndijk. Door de  nieuwe ontsluiting wordt de wijk ook bereikbaar vanuit Zoeterwoude Rijndijk en niet meer alleen via de Leidse Willem van der Madeweg en de Molentocht over de A4. De nieuwe ontsluitingsweg is aangelegd in een 30 km zone.

Deze diashow vereist JavaScript.

Door de nieuwe aansluiting gaat Verde Vista ook fysiek meer onderdeel uitmaken van de woonkern Zoeterwoude Rijndijk. “Een ontwikkeling waar lang naar is uitgekeken door de huidige bewoners, omliggende school en kinderopvang ter plaatse,” aldus de gemeente Zoeterwoude. “Door de aansluiting Hoge Rijndijk – Stadhouderslaan worden wij goed bereikbaar voor de ouders en de kinderen uit Verde Vista. Daar zijn wij heel blij mee want ook deze kinderen willen we graag laten aansluiten bij alle activiteiten in Zoeterwoude Rijndijk,” aldus directeur Sabine Steinebach van de Bernardusschool en haar collega Dita van Dijk van de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude.

Delen

1 reactie

  1. Ik vind het sowieso van de zotte hoe Zoeterwoude Rijndijk allemaal wegen heeft, die vervolgens gebarricadeerd worden. Ik begrijp dat je minder verkeer door je gemeente wilt, maar er moeten ook andere manieren zijn om zoiets te bewerkstelligen. Waar ooit voetbalvelden waren ligt nog een compleet intacte voetgangersbrug die gebarricadeerd is, bij de Laan de Goede Herder. Iemands visie, maar geen logische.
    Ik wens iedereen veel woonplezier.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline