Tweede van links: Ilse van Marwijk.(Foto: Henk Hommes).

Twee NK medailles tafeltennis voor jeugdtalent Scylla

De 10-jarige Ilse van Marwijk van het Leidse Scylla behaalde in Nijmegen op het Nederlands jeugdkampioenschap tafeltennis maar liefst twee medailles in de Welpenklasse. Met het dubbelspel won ze brons. Individueel werd ze derde.

Scylla staat binnen het Nederlandse tafeltennis bekend als opleider van jong talent. Bekend is natuurlijk Kim Vermaas, die afgelopen seizoen Nederlands kampioen bij de senioren werd. Zij traint op dit moment in China als voorbereiding op het WK. Ondertussen dient zich het volgende talent bij Scylla alweer aan.

In het dubbelspel haalde Ilse met haar dubbelpartner Nyncke de Knegt een zilveren medaille, waarbij het maar weinig scheelde of het was goud geworden. Die prijs ging echter naar Sara Brouwer en Jitte de Klerk. Het koppel Van Marwijk en De Knegt vocht zich na een 0-2 achterstand in games knap terug tot 2-2 maar moesten zich in de beslissende game toch gewonnen geven (7-11).

In het enkelspel stond Ilse in de halve finale tegenover haar dubbelpartner. Ze pakte de eerste game met 11-8, maar in de games daarna bleek Nyncke De Knegt toch nog net wat beter. Eenmaal door naar de finale pakte De Knegt zelfs de nationale titel. Net als Nyncke was Ilse na afloop natuurlijk dik tevreden met haar twee medailles. Ook Scylla is natuurlijk reuzetrots op dit nieuwe talent. Het is bovendien weer een bevestiging dat het met de jeugdopleiding en de toekomst van de Leidse club wel goed zit.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×