(Foto: Oudste Vierkamp/Robert Jan Stoop).

Gezellige bedrijvensportdag voor goed doel zoekt nog teams

Hardlopen, fietsen, roeien op de kant en tot slot een duik in het water om een rondje te gaan zwemmen. Op 3 juli kunnen teams van vier vrienden, collega’s of families meedoen aan de Oudste Vierkamp van Leiden. Een soort triathlon plus, maar dan wel met korte afstanden. Centraal staat een leuke dag en geld ophalen voor hospice Issoria. Meedoen kan, meld je aan via stoop@tk.nl.

Drie jaar geleden ging Robert Jan Stoop met vier vrienden de uitdaging om een een rondje Haarlemmermeer te roeien. De bekende Ringvaart Regatta telt 100 km die je geacht wordt in een dag af te leggen. Salo van Berg, Wobbe de Steur, Lutze van der Ploeg en Robert Jan Stoop roeiden ruim elf uur en kwamen als 80e boot binnen, bekwaam gestuurd door Queeny van der Spek. Een mooie prestatie-tocht, waar Stoop en zijn team toen ook al Issoria aan verbond als goed doel. Onder het mom als we dan toch iets bijzonders gaan doen, laten we er dan ook geld mee ophalen. Er werd een bedrag van € 8319,00 opgehaald.

Regatta niet herhalen
Je zou denken dat er weer een sportieve traditie bij was gekomen. Maar de Ringvaart Regatta was een unieke belevenis, niet iets wat je jaar op jaar kan herhalen. Stoop: “Toen kwamen we op het idee wat verschillende sporten te combineren, de afstanden kort te houden, zodat iedereen mee kan doen. En niet het hele team hoeft aan alle onderdelen mee te doen.”

Hospice Issoria
De keuze voor Issoria als goed doel als voor Stoop en zijn vrienden heel gemakkelijk. “In die tijd woonden we allemaal in de Burgemeesters-Professorenwijk waar het hospice ook gevestigd is, je komt er vaak langs, ik ben er ook wel eens binnen geweest. Als je ziet hoe alle vrijwilligers hard werken om mensen zo liefdevol bij te staan, vanaf dat moment was er voor mij geen ander goed doel meer denkbaar.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Robert Jan Stoop over Oudste Vierkamp voor Issoria.

Het heet een bedrijvensportdag, maar ook anders samengestelde teams mogen meedoen. Voorwaarde is alleen dat je per team € 500 bijdraagt. Een klein deel gaat naar de KSRV Njord aan de Morsweg waar het evenement grotendeels plaatsvindt. Stoop: “Njord heeft ons bij de Regatta ook ondersteund, het was echt een warm bad en dat doen ze nog steeds en een studentensportvereniging kan ook altijd wat extra geld gebruiken. Maar het leeuwendeel gaat naar Issoria.” Deelnemende teams hoeven verder geen extra sponsorgeld bijeen te brengen, maar dat mag natuurlijk wel.

De dag begint op zaterdag 3 juli met een lunch op Njord, daarna is het eerste onderdeel hardlopen en dat is dezelfde route en afstand als de Singelloop (6,6 km), daarna 25 km fietsen en dat mag ook op je stadsfiets, maar je moet wel zelf trappen, dus geen elektrische fietsen, vervolgens staan er op de steiger van Njord ergometers (roeimachines) waarop minimaal 1500 moet worden weggetrapt – ervaren roeiers zullen wat instructie geven indien nodig – en dan tot slot springen allen die mee willen zwemmen het Galgewater in en zwemmen 500 meter. Na afloop is er een borrel en barbecue bij Njord.

Aanmelden per email
“Je hoeft geen topsporter te zijn om al deze onderdelen mee te doen en als je een blessure hebt kun je dus ook iets over slaan. Maar we zien op de dag zelf dat de meeste aan alles meedoen, ook waarvoor ze zicht niet hadden ingeschreven. Plezier en teambuilding staan voorop. We hebben plaats voor 25 teams, dus geef je gauw op via email: stoop@tk.nl. En regen is geen reden om het niet door te laten gaan.”

Voor meer informatie, kijk op de Facebookpagina van de Oudste Vier.

 

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×