Beelden in Leiden geteisterd door vandalisme

Vandalisme is van alle tijden en ook bij Beelden in Leiden werden in eerdere edities wel vernielingen aangericht, maar nooit eerder zo erg als dit jaar.

Afgelopen week werden de beelden geplaatst en al voor de opening,  afgelopen donderdag,  vielen verschillende beelden al ten prooi aan vernielingen. Onder andere werd van het winnende werk een spanband doorgesneden en van een ander beeld werd een stuk afgebroken.

Afgelopen nacht is het beeld dat op de kop van de expositie ligt door vandalen gesloopt. Het kunstwerk van keramiek verbeeldt een omgevallen scooter en is door onbekenden faan stukken geslagen.

Vernielingen in eerdere jaren noopten de vrijwilligersorganisatie achter de beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht er enkele jaren geleden al eens toe om kostbare camera’s op te laten hangen. Dat had echter niet het gewenste resultaat. Onder de bomen waren mogelijke daders op de donkere gracht alsnog onherkenbaar.

Voorzitter Henriëtte van der Linden van Beelden in Leiden reageert ontzet op de meest recente vernieling en spreekt van een respectloze omgang met kunst die mensen het veel liefde en inzet gemaakt hebben.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×