Duncan Laurence komt uit Zuid-Holland en dus is het logisch dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar in onze provincie wordt gehouden. Dat vinden de Provinciale Statenfracties van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66.

Brede coalitie voor Eurovisiesongfestival in Zuid-Holland

Dankzij de overwinning van Hellevoeter Duncan Laurence in Tel Aviv mag Nederland in 2020 het Eurovisiesongfestival organiseren. Als het aan de Provinciale Statenfracties van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 ligt, komt het festival dan naar Zuid-Holland.

“Amsterdam zal ongetwijfeld met een grote mond vooraan staan, maar er zijn heel goede argumenten om het Songfestival in Zuid-Holland te houden,” zegt VVD-Statenlid Rense Weide. “We proberen met z’n allen toeristen juist te verleiden om meer van Nederland te zien dan alleen Amsterdam. Zuid-Holland heeft de bezoekers van het festival heel veel moois te bieden.”

Weide wijst erop dat het Songfestival Zuid-Holland bovendien een prachtige kans biedt om zich als ‘Regenboogprovincie’ op de kaart te zetten. “En we hebben er de locaties voor. Ahoy Rotterdam is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor een evenement als dit.”

VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 hebben het college gevraagd zich maximaal in te spannen om het Songfestival naar Zuid-Holland te halen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×