Brede coalitie voor Eurovisiesongfestival in Zuid-Holland

12

Dankzij de overwinning van Hellevoeter Duncan Laurence in Tel Aviv mag Nederland in 2020 het Eurovisiesongfestival organiseren. Als het aan de Provinciale Statenfracties van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 ligt, komt het festival dan naar Zuid-Holland.

“Amsterdam zal ongetwijfeld met een grote mond vooraan staan, maar er zijn heel goede argumenten om het Songfestival in Zuid-Holland te houden,” zegt VVD-Statenlid Rense Weide. “We proberen met z’n allen toeristen juist te verleiden om meer van Nederland te zien dan alleen Amsterdam. Zuid-Holland heeft de bezoekers van het festival heel veel moois te bieden.”

Weide wijst erop dat het Songfestival Zuid-Holland bovendien een prachtige kans biedt om zich als ‘Regenboogprovincie’ op de kaart te zetten. “En we hebben er de locaties voor. Ahoy Rotterdam is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor een evenement als dit.”

VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en D66 hebben het college gevraagd zich maximaal in te spannen om het Songfestival naar Zuid-Holland te halen.

Delen

12 reacties

 1. Wat een stompzinnigheid! Zelfs GroenLinks wil deze dure flauwekul? Kan iemand van die partij de kiezers uitleggen wat er links aan is? En vergeten deze onzin langs de groene meetlat te leggen? Ach ja, in Zandvoort was GroenLinks onlangs zelfs voor de belachelijke autoracerij van huisjesmelker Bernhard van O. & Co., blijkbaar ook al zoiets groens. Misschien moet de partij van naam veranderen: KleurloosZwalkend of zo.

  • R. Dentener op

   Inderdaad, het is gewoon ronduit stupiditeit. Bij Pauw zat vanavond de burgemeester van Maastricht, die voor haar beurt sprak (want niet de gemeenteraad daarin gekend) en aangaf dat zowel de provincie Limburg als de gemeente Maastricht geld in het Eurovisie songfestival moeten steken als het bidbook van het MECC wordt uitgekozen. Kan iemand mij uitkeggen waarom de beurs moet worden getrokken voor een ‘freakshow’ die slechts eenmalig plaatsvindt en circa €30 miljoen kost, terwijl de rest van de cultuursector in een provincie als zzp-er maar moet zien het jaar rond te komen van het schamele budget dat er beschikbaar is vanuit de overheid? En waar nog steeds op bezuinigd wordt?(samenvoegen van orkesten etcetera) Iemand?
   Last het bedrijfsleven (multinationals als Heineken, Shell) alsjeblieft de beurs trekken voor die onzin…Die betalen immers toch al zowat geen belasting vanwege hun fijne fiscaaljuridische constructies.

 2. Ik snap dit niet. Wat heeft een stad als Leiden er aan als het ESF gehouden wordt in een boksarena in Rotterdam zuid? Leiden is toch veel meer op Amsterdam georiënteerd dan op Rotterdam?

  Persoonlijk vind ik het hele gebeuren maar een sof. Maar als je dan zoiets in je schoot geworpen krijgt dan moet je er uit halen wat er in zit, als Nederland zijnde. Amsterdam is in het buitenland een ijzersterk merk waar geen enkele andere locatie in Nederland aan kan tippen. Als je dan zo’n uitgesproken kans voor extra promotie krijgt, dan zet je daar toch je sterkste troef voor in?

  Amsterdam lokt toeristen naar Nederland en als je het goed aanpakt pikt de rest van het land daar een graantje van mee. Niet andersom!!

 3. Een Leids burger op

  Het getouwtrek waar het eurosongfestival georganiseerd mag worden begint kennelijk nu al.
  Of het nu in Amsterdam of Rotterdam georganiseerd gaat worden zal voor Leiden niets uitmaken.

  • Eus de Watergeus op

   Dat argument heeft denk ik ermee te maken dat wij als Zuid-Hollanders ons niet erg identificeren met de provincie. Een Fries is in de eerste plaats een Fries en pas daarna een Leeuwarder of een Sneeker. Komt vermoedelijk door de bijl die begin 19e eeuw in het eens zo trotse HollanT werd gezet.

 4. Petra Hoogeveen op

  Goed idee!! Misschien kan het wel in de Groenoordhallen!!
  Prima openbaar vervoer, trein verbindingen met TGV enz enz

  • Hahaha, dat zou inderdaad een prima optie kunnen kunnen zijn: een virtueel zangfestival in een virtuele Leidse evenementenhal, te bereiken met een virtuele TGV-verbinding. Dit zet Leiden op de virtuele kaart.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline