Het duo Maja Wasilewicz en Angéline Girault won brons met hun oefening zonder materiaal bij de pré junioren. (Foto's: Gymsport Leiden).

Dubbelslag Gymsport Leiden bij Nederlands Kampioenschappen 2e divisie Ritmische Gymnastiek

Terwijl Nederland nog aan het bijkomen was van de winst bij het songfestival en Leiden het grootste hardloopfeest van het jaar vierde, reisden negen ritmisch gymnasten van Gymsport Leiden af naar Hilversum voor hun Nederlands Kampioenschappen. Het werden succesvolle wedstrijden.

Anouk Vermond werd dubbel kampioen. Al vroeg in de ochtend was zij aan de beurt voor haar individuele oefeningen met bal en hoepel. Ze draaide een zeer goede en constante wedstrijd. Met een puntentotaal van 37,550 werd zij Nederlands Kampioen.

Anouk en Robin Vermond in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Goud was er ook voor Anouk samen met haar zus Robin. Met maar liefst 19,550 punten en een verschil van 2,10 punten met de nummer 2, werden zij kampioen bij de senioren met hun duo oefening met lint.

De individuele wedstrijd bij de senioren werd een spannende strijd. Ook voor hen stonden de oefeningen met hoepel en bal op het programma. Na de eerste ronde lagen de puntentotalen van de gymnastes dichtbij elkaar. In de 2e ronde zou dus duidelijk moeten worden wie er met eremetaal naar huis mocht. Robin Vermond, 1e jaars senior, legde uiteindelijk beslag op de 2e plaats. Brons was er tenslotte voor het duo Maja Wasilewicz en Angéline Girault voor hun duo oefening zonder materiaal bij de pré junioren.

Overige plaatsen van de Leidse gymnasten waren: Anja Ilchenko 4e bij de junioren, duo Robin Vermond&Selina Gitis 5e bij de senioren, duo Flaminia Sallusti&Victoria Toscano 12e bij de benjamins, Nikita van Veggel 16e bij de senioren, Maja Wasilewicz 19e bij de pré junioren en Victoria Toscano 24e bij de benjamins.

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.