Voor de zomer duidelijkheid over nieuw festival rond jonge Rembrandt

1

‘Meester en leerling’ zou het centrale thema moeten worden rond een nieuw festival waarbij de Leidse periode van Rembrandt van Rijn als inspiratie dient. Leiden Marketing laat momenteel onderzoeken of er plek is voor nog een festival in Leiden en wil voor de zomer beslissen of het er ook echt gaat komen.

Chris de Waard in gesprek met directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing over het plan voor een Young Rembrandt Festival.

Dat Young Rembrandt Festival zou een ‘DNA-festival’ voor de regio kunnen worden, zegt directeur Martijn Bulthuis van Leiden Marketing. “Met een programma voor gezinnen en een apart programma voor kinderen.” Volgens Bulthuis worden vooral cultuurmakers uit Leiden zelf betrokken bij het onderzoek of er voldoende draagkracht is voor het festival zoals Leiden Marketing het voor ogen heeft.

 

Delen

1 reactie

  1. Laat er geen misverstand bestaan dat er reeds een cultureel Rembrandt festival ‘De Leidse Rembrandt Dagen’ aanstaande is ! Als Leiden Marketing wat duidelijker kan zijn kan misschien de conclusie getrokken worden dat e.a. elkaar niet hoeft te bijten. En dat het nieuwe plan geen miskenning behoeft te betekenen voor De Rembrandt Dagen van 13 en 14 juli.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline