(Foto: Emile van Aelst).

Voetbalteam haalt geld op voor coach tijdens 5K van Leiden Marathon

Coach Charles la Haye is er helemaal beduusd van zaterdagavond. Hij is met een smoesje naar de Doezastraat gelokt en ziet dan het voetbalteam van zijn zoon staan. Het team dat hij zelf traint en coacht, maar deze avond hebben ze vijf kilometer hard gelopen en 1500 euro opgehaald voor de Stichting Sterk en Positief. La Haye mag de cheque in ontvangst nemen uit handen van zijn zoon Milan en dochter Demi die ook heeft meegelopen.

Het was hard werken voor Milan en Demi en hun vrienden. Om het geld bij elkaar te krijgen, om vijf kilometer hard te lopen tijdens de zaterdagavond van de Leiden Marathon en om alles geheim te houden voor hun vader. Maar ze zijn op alle fronten geslaagd. En kunnen hun vader een mooi cadeau overhandigen.

Charles la Haye is 44 jaar en heeft een hersentumor. Dat werd in november 2017 ontdekt. Inmiddels is hij heel wat operaties en behandelingen verder en zojuist gestart met een zesde chemotherapie die een jaar gaat duren. Begin dit jaar heeft La Haye een stichting opgericht om onderzoek naar hersentumor te bevorderen. Streven is om 280.000 euro in te zamelen. “Hersentumoren geneesbaar maken, dat is mijn uiteindelijke doel,” zegt La Haye. “En het is belangrijk om positief te blijven, vandaar dat de stichting ook Sterk en Positief heet.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Milan la Haye en Charles la Haye.

Wie meer wil weten over de Stichting Sterk en Positief kan terecht op de website www.sterkenpositief.nl.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×