Meghan Caffin (links) met haar 2e prijs (Foto: TV Forescate).

Jeugd Forescate presteert goed op provinciale kampioenschappen

Tennisvereniging Forescate heeft zich laten zien bij de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) afgelopen weekend. Meghan Caffin, clubkampioen bij de meisjes, werd tweede in de categorie t/m 12 jaar. In de categorie “Oranje” behaalde Mats Beuming een prima derde plek.

Bij de meisjes was Forescate goed vertegenwoordigd. In het hoofdtoernooi deden Lisanne Bunning, Kirsten Schild, Isis van Dinter, Patricia ter Pelle en Meghan Caffin mee. In de kwalificatie eerder deden ook Noa Wong en Isis van der Meer mee. Bij de jongens speelden Jerry Wong, Jasper de Bruijn en Rogier van den Beld in de kwalificaties geel en Rik Otgaar bij Groen.

En vooral Caffin was dus succesvol. “Ik vond het erg leuk en spannend om mee te doen. Uiteindelijk mocht ik de finale spelen tegen mijn dubbelpartner en vriendin Silver Bijlsma. Ik was erg zenuwachtig want ik wilde zo graag winnen, de zenuwen waren er misschien wat te veel waardoor mijn beste spel er helaas niet uitkwam. Silver speelde fantastisch en verdiende om te winnen die dag. Uiteindelijk ben ik zeker wel trots op mijn prestatie.”

Sponsor
Caffin traint en speelt competitie samen met een groepje meisjes die allemaal trainen bij Marcel Kokshoorn. “Ik heb veel plezier in het tennis en train hard dus ik wil ook altijd beter worden. Sinds kort heb ik een contractje gekregen van mijn huidige sponsor Dunlop. Dat vind ik wel stoer. Ik wil kampioen worden in de competitie en daarna toernooien gaan spelen. In de zomer wacht straks het Nationaal Jeugd Kampioenschap. En na de vakantie kom ik terug om het clubkampioenschap te verdedigen. Ik begin dan op mijn nieuwe school, de topsportschool Scala in Alphen ad Rijn. Daar heb ik ook heel veel zin in.”

Over TV Forescate
Tennisvereniging Forescate, ruim 60 jaar geleden opgericht, is een echte familieverenging waar voor iedereen in het dorp wat te vinden is. De club heeft de beschikking over zeven gravelbanen, acht all weatherbanen en één minibaan en is het gehele jaar door open. Het tennispark van Forescate ligt aan de Juliana van Stolberglaan te Voorschoten. De vereniging telt circa 800 leden, waaronder de Nederlandse jeugdkampioenen Lodewijk en Bastiaan Weststrate.

 

 

 

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×