(Foto's: UVS).

UVS organiseert 28e editie mixtoernooi op zaterdag 1 juni

Bij de Leidse voetbalvereniging UVS weten ze hoe ze een feestje moeten bouwen. Al bijna drie decennia organiseert de club het befaamde mixtoernooi voor de eigen g-voetbalafdeling en vele gasten.  Dit jaar op zaterdag 1 juni op de eigen velden in de Kikkerpolder. “Publiek is van harte welkom”, zegt Fred Beerenfenger in de uitzending van Sport071.

Beerenfenger is al meer dan zestig jaar lid van UVS. Als jongen van tien begon hij er te voetballen en was ook al gauw actief buiten de velden in diverse bestuursfuncties. Sinds 1999 is hij betrokken bij het g-voetbal. Het jaarlijkse mixtoernooi is een van de hoogtepunten voor zijn afdeling. “We houden alleen strak vast aan de tijd. Twintig minuten spelen, geen pauze, niet van helft wisselen. Verder zijn we heel flexibel en gaat het om plezierig een balletje trappen.”

Er zijn wel drie mooie bekers te winnen: de Johan Kwestro Wisselbokaal, de Dick Kikkert Trofee en de Wil de Vos Trofee.  Verder krijgt iedereen deelnemer een medaille. De deelnemende teams zijn als vanouds: Swetterhage (Gemiva), Rooy-Rakkers (’s Heerenloo), VTV Leiden, Leidsche Boys, FC Boshuizen en drie UVS teams aangevuld met spelers en trainers van de diverse reguliere teams.


Fred Beerenfenger in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Om 11.00 uur ’s ochtends beginnen de wedstrijden. Vanaf 15.30 uur volgt de prijsuitreiking met voor de winnaar de Johan Kwestro Wisselbokaal. Verder worden de winnaars van de Dick Kikkert Trofee, de meest waardevolle speler van het seizoen, en de Wil de Vos Trofee, beste keeper van het seizoen, bekendgemaakt. Na de wedstrijden is er weer de traditionele disco.

Komen kijken bij het g-voetbal van UVS of een keertje meetrainen, is altijd mogelijk. Kijk voor meer informatie op hun website.

 

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×