Het vernielde kunstwerk van keramiek is gerepareerd. Binnenkort gaan de 'pleisters' er af. (Foto's: Chris de Waard).

Vernield kunstwerk Beelden in Leiden gerepareerd

De omgevallen scooter van keramiek die afgelopen weekeinde door onbekenden werd vernield is gerepareerd. “Nu zitten de pleisters er nog op, maar die kunnen er binnenkort af als de lijm hard is,” vertelt voorzitter Henriëtte van der Linden van Beelden in Leiden. Ze hoopt dat de gemeente Leiden haar organisatie te hulp schiet bij de bescherming van de beelden op de openluchttentoonstelling.

Het werk is een van de beelden van openluchtexpositie Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht. De kunstenaars hadden dit jaar als opdracht meegekregen iets te maken dat niet alleen bestand is tegen de weersinvloeden, maar dat ook tot op zekere hoogte ‘hufterproof’ is. Dat laatste is een ingewikkeld opgave, blijkt dit jaar. Al meerdere beelden kregen te maken met vandalisme. De blauwe scooter werd zelfs finaal in stukken geslagen.

De maker van het kunstwerk van keramiek is kunstenaar Koos Buster. Bij maakte het beeld van een omgevallen scooter nadat hij op een winderige dag werd geïnspireerd door een rijtje omgewaaide scooters. Het nummerbord bestaan uit de initialen en de geboortedatum van zijn zoontje dat vorige maand ter wereld kwam.

 

 

Cultuur Leiden bil


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×