(Foto's: Politie Leiden).

Kachellamme automobilist ramt hek parkeergarage AH XL

Een stomdronken automobilist is vanmiddag tegen een hek van de parkeergarage van de Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest gereden. Getuigen belden de politie, terwijl de bestuurder zijn lekgereden band verwisselde.

De  man werd meegenomen naar het bureau tegenover de parkeergarage voor een alcoholtest. Daar bleek de bestuurder onder invloed van heel veel  alcohol te zijn. Hij blies 1025 ug/l en dat is bijna vijf keer zoveel als toegestaan. “Wij noemen dat gewoon ‘kacheltje lam’, zo omschrijft de politie de toestand waarin de man achter het stuur was gestapt.

De bestuurder krijgt een dagvaarding en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij de botsing raakte zowel het hek als de auto flink beschadigd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×