Kachellamme automobilist ramt hek parkeergarage AH XL

3

Een stomdronken automobilist is vanmiddag tegen een hek van de parkeergarage van de Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest gereden. Getuigen belden de politie, terwijl de bestuurder zijn lekgereden band verwisselde.

De  man werd meegenomen naar het bureau tegenover de parkeergarage voor een alcoholtest. Daar bleek de bestuurder onder invloed van heel veel  alcohol te zijn. Hij blies 1025 ug/l en dat is bijna vijf keer zoveel als toegestaan. “Wij noemen dat gewoon ‘kacheltje lam’, zo omschrijft de politie de toestand waarin de man achter het stuur was gestapt.

De bestuurder krijgt een dagvaarding en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. Bij de botsing raakte zowel het hek als de auto flink beschadigd.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

3 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline