(Foto: Google).

Paul Mooijman initieert hondenspeelveld in Zoeterwoude

Paul Mooijman ontdekte dat er voor honden weinig te doen is in Zoeterwoude. Door middel van een petitie onderzoekt hij of de Zoeterwoudse hondenbezitters belangstelling hebben in een hondenspeelveld.

Mooijman heeft nog maar anderhalf jaar een hond. Al snel kwam hij erachter dat er voor honden weinig te doen is in Zoeterwoude. De honden spelen op dit moment vaak op de speelplaatsen voor kinderen. Daar zijn veel mensen het niet mee eens. Ook de burgemeester kreeg een aantal klachten over loslopende honden en de uitwerpselen van de dieren.

Daarom besloot Mooijman door middel van een petitie te onderzoeken of de hondenbezitters belangstelling hebben voor een hondenspeelveld. Zelf denkt Mooijman aan een gebied van ongeveer 2500 vierkante meter dat is afgezet met gaas. Achter het gemeentehuis lijkt Mooijman een geschikte plaats voor het hondenspeelveld. “Het is precies het veld dat je nodig hebt.”

Hij heeft altijd een petitie bij zich. Tijdens het uitlaten van de hond spreekt hij mensen aan om te vertellen over het idee. De hondenbezitters zijn ‘razend enthousiast’, aldus Mooijman. En ook de politieke partijen uit Zoeterwoude vinden het een goed idee. Binnenkort wordt het onderwerp besproken in de gemeenteraad.

De petitie kan nog steeds getekend worden tijdens het uitlaten van de honden en bij Mooijman thuis. Hij woont aan de Gans op nummer 12 in Zoeterwoude.

 

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×