Kameropera, Frans de Wit, het Festival van het Andere Theater en de Lakenhal in Cultuur071

Aandacht voor kameropera Katharina de Bronovo, Festival van het Andere Theater, een hommage aan Frans de Wit en bijzondere projecten in Museum De Lakenhal in Cultuur 071.

In het kader van de Leidse Hofjesconcerten in het Pinksterweekend speelt op zondag 9 en maandag 10 juni de kameropera Katharina de Bronovo – mijn ziekenhuis of strijd tussen geld en idealen. Een zeer actueel stuk, nu bekend is dat ook ziekenhuis Bronovo in Den Haag zal verdwijnen. Julia Bronkhorst, artistiek leider en Otto van Diggelen, zanger, vertellen over de opvoering die plaats vindt in theater Imperium.
www.leidsehofjesconcerten.nl

 

Van 30 mei tot en met 1 juni verandert Leiden in een theater en is het publiek veel meer dan alleen toeschouwer. Kees van Leeuwen, directeur en programmeur van Theater Ins Blau en Ioana Tudor, artistiek leider en programmeur van Theater De Generator vertellen over dit nieuwe en spannende Festival van het andere theater (FAT).
https://fatleiden.nl/

 

Leiden krijgt een nieuw beeldenpark, geheel gewijd aan de overleden Leidse beeldhouwer Frans de Wit. Initiatiefnemer architect Fons Verheijen, die dit plan in stilte heeft uitgewerkt, vertelt waarom dit park er moet komen en waarom juist het Ankerpark hiervoor zo geschikt is.

 

De verbouwing van Museum De Lakenhal zit er op en het museum gaat weer open. Tien hedendaagse kunstenaars en vormgevers kregen de opdracht om in het kader van de restauratie en uitbreiding een bijzondere ingreep te doen in het gebouw. Nicole Roepers, conservator Actuele kunst van Museum De Lakenhal, legt uit waarom hiervoor gekozen is.
www.lakenhal.nl

De muziekagenda van Peter Visser kan je terugvinden op http://muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren:

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×