(Tekst: leidenamateurvoetbal.nl).

Voorschoten '97 terug in Eerste Klasse na doelpuntrijke kampioenswedstrijd

Voorschoten’97 won zaterdag met 9-4 van Ter Werve en pakte daarmee het kampioenschap in de Tweede Klasse. Na twee jaar afwezigheid promoveren de Voorschotenaren daardoor weer naar de Eerste Klasse.

Doelpunten en bijna-doelpunten van de kampioenswedstrijd van Voorschoten’97. (Video: HS-Productions.nl / Leidenamateurvoetbal).

Een bloedstollende slotdag van de competitie werd het niet. Voorschoten’97 maalde daar allerminst om. De ploeg van André Lourens liet geen spaan heel van Te Werve. Bij rust was het al 5-0 en uiteindelijk liep de teller op naar de opmerkelijke 9-4 eindstand. In Zoetermeer vervulde DoCoS de sportieve plicht, DSO won slechts met 4-2, en zo kon er feest worden gevierd op sportpark Adegeest.

De hele week wemelde het van de speculaties over de afloop van de titelstrijd. Voorschoten’97 en DSO stonden in punten en doelsaldo gelijk en dus moest er niet enkel worden gewonnen, maar bij voorkeur ook met grote cijfers om de concurrent voor te blijven. De vraag was hoe de tegenstanders zich zouden opstellen om een feestje bij één van de twee clubs te voorkomen.

Voorschoten’97 bemoeide zich niet met het vraagstuk en schoot van de startblokken. De ploeg wilde het heft op deze middag in eigen hand nemen om het ook niet meer weg te geven. Die opzet slaagde en na amper tien minuten keken de Rijswijkers al tegen een 3-0 achterstand aan. Het verzet van de bezoekers was weliswaar niet groot, maar de thuisploeg liet er in elk geval geen twijfel over bestaan waar het feest later op de middag zou losbarsten. Aan de hand van Peer van Paasen, een ware clubspeler met veel talent, en routinier Ronnie Verplancke werden kansen gecreëerd en verzilverd. Overigens ook wel om zeep geholpen, want een grotere marge bij rust was zeker ook mogelijk geweest. Oualid Maatoug (2), Verplancke, Van Paasen en Alex ‘Gyros’ Iliopoulos zorgden voor de riante voorsprong halverwege. DSO leidde na vijfenveertig minuten pas met 1-0 en daarmee leek de titelstrijd al beslist.

Het laatste restje Voorschotense onzekerheid verdween na de rust toen doorkwam dat Docos leidde met 1-2. In de tweede helft gingen nu de beide poorten steeds wijder open staan en dat leverde nog eens acht doelpunten op verdeeld over de beide ploegen. Voor de kampioen scoorde Iliopoulos en Van Paasen een tweede treffer en de ingevallen Tim Koning deelde met twee doelpunten eveneens in de feestvreugde. Zijn eerste treffer viel nadat hij pas net in het veld gekomen was. Tegen de klok van half vijf keerde Voorschoten’97 na een jaar afwezigheid terug in de eerste klasse en was de nerveuze week achter de rug.

Lourens: ,,Als trainer vertrekken met een titel is natuurlijk prachtig. Ik heb hier een gave tijd meegemaakt en dit is de beloning van een mooi seizoen geworden waarin het geloof er altijd is geweest om ver te komen. Als je bovenaan staat na de laatste speeldag ben je de terechte kampioen. Wat anderen daar ook maar van mogen zeggen.”

De trainer had volkomen gelijk met zijn zienswijze over waar de titel terecht was gekomen. DSO verzuimde na vijfentwintig duels een punt meer bij elkaar te hebben gesprokkeld en daar profiteerde Voorschoten’97 optimaal van. Dat het slot van de competitie zuur aanvoelde voor DSO was te begrijpen, maar in de twee onderlinge duels was Voorschoten’97 uiteindelijk ook de betere geweest. Voorzitter Ton van Emmerik: ,,We zullen de derby’s missen, maar de eerste klasse is een mooie nieuwe uitdaging.”

Voorschoten’97-Te Werve 9-4 (5-0). 3. Maatoug 1-0, 8. Verplancke 2-0, 9. Van Paasen 3-0, 24. Maatoug 4-0, 45. Iliopoulos 5-0, 50. Baggerman (e.d.) 5-1, 56. Iliopoulos 6-1, 60. Van Paasen 7-1, 62. Mulder 7-2, 66. Mulder 7-3, 72.Koning 8-3, 82. Kalkanoglu 8-4, 84. Koning 9-4. Scheidsrechter: Kuup. Toeschouwers: 500.

Voorschoten’97: Van Look, Simonis, Hogenboom, Baggerman (50.Koek), De Jong, Van Paasen, Verplancke, Beumer, Guijt, Iliopoulos (71.Koning), Maatoug (77.Vrede)

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×