De Beyond Burger wordt vanaf volgend jaar in Zoeterwoude geproduceerd. (Foto: Chris de Waard).

Amerikaanse vegaburgers komen binnenkort uit Zoeterwoude

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat heeft dinsdag een contract getekend met vleesbedrijf Zandbergen uit Zoeterwoude. De Volkskrant meldt dat Zandbergen in 2020 de eerste productielocatie van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten zal worden.

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vleesvervangend product. “Door de vegaburgers in Nederland te produceren vermindert de CO2 uitstoot van het vervoer en zijn de producten sneller bij de klant”, zo stelt Beyond Meat.

In de Verenigde Staten is Beyond Meat inmiddels uitgegroeid tot een grote speler. Na investeringen door Microsoft oprichter Bill Gates en acteur Leonardo Di Caprio ligt de geschatte waarde van het bedrijf momenteel op 3,8 miljard dollar.

De Beyond Burger van Beyond Meat is nu nog alleen bij supermarkten van Albert Heijn verkrijgbaar. Aangezien de grootgrutter geen vestiging in Zoeterwoude heeft, hopen veel inwoners van het dorp dat de lokale Jumbo supermarkt het product in zijn assortiment zal opnemen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×