Amerikaanse vegaburgers komen binnenkort uit Zoeterwoude

13

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat heeft dinsdag een contract getekend met vleesbedrijf Zandbergen uit Zoeterwoude. De Volkskrant meldt dat Zandbergen in 2020 de eerste productielocatie van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten zal worden.

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vleesvervangend product. “Door de vegaburgers in Nederland te produceren vermindert de CO2 uitstoot van het vervoer en zijn de producten sneller bij de klant”, zo stelt Beyond Meat.

In de Verenigde Staten is Beyond Meat inmiddels uitgegroeid tot een grote speler. Na investeringen door Microsoft oprichter Bill Gates en acteur Leonardo Di Caprio ligt de geschatte waarde van het bedrijf momenteel op 3,8 miljard dollar.

De Beyond Burger van Beyond Meat is nu nog alleen bij supermarkten van Albert Heijn verkrijgbaar. Aangezien de grootgrutter geen vestiging in Zoeterwoude heeft, hopen veel inwoners van het dorp dat de lokale Jumbo supermarkt het product in zijn assortiment zal opnemen.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

13 reacties

 1. Aad wijsman op

  Zandbergen een hele goede partner al jaren veel verstand van vlees en aanverwanten producten

 2. Carla de Rijk

  Goeie zet van zandbergen. Zij merken ongetwijfeld dat de vleeshandel terugloopt. Een goeie zaak. En deze burgers zijn ontzettend lekker.

  • Elena Kuleba

   Lidy Thijsen ja van 1 jaar geleden, ik werk nu bij Royal van Zanten al 9 maanden, vlees was toch niet mijn ding. Ze waren toen al bezig, nu komt die uit.

 3. Lianne Raat

  Wat cool! Geen ingevlogen vegan burgers uit Amerika meer 😊 En de burgers liggen nu ook al bij enkele Jumbo’s (bijv Stationsplein Leiden)

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline