(Archieffoto Rob Bijeman/ Sleutelstad).

Gouden Spike gaat kogelstoten op Lammermarkt

Als voorproefje op de het grote atletiekevenement de Gouden Spike, wordt er op vrijdag 7 juni midden in de stad een demonstratiewedstrijd kogelstoten gehouden. Vanaf 16.00 uur kunnen bezoekers op de Lammermarkt naar topkogelstoters kijken, krijgen ze uitleg over de sport en kunnen ze het kogelstoten ook zelf uitproberen. Voor de gelegenheid worden er speciale matten neergelegd en netten opgehangen om de kogels binnen de baan te houden. De Gouden Spike zelf vindt de dag erna plaats bij Leiden Atletiek.

Reanne van Kleef sprak met toernooidirecteur Norbert Groenewegen over kogelstoten op de Lammermarkt en de Gouden Spike zelf.

De Gouden Spike wordt dit jaar voor de 48e keer gehouden. Er zijn meer dan twintig atletiekonderdelen vertegenwoordigd. De atleet met de meest indrukwekkende prestatie wordt aan het einde van de dag beloond met de Gouden Spike.  Ook wordt dit jaar het NK 10000 meter voor mannen en vrouwen weer gehouden tijdens de Gouden Spike.

Vorig jaar won polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar de Gouden Spike. Hij sprong toen over een hoogte van 5,70 meter, ruim meer dan de EK-limiet.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×