Timo Yeh in actie bij LSG. (Foto: PR).

Leidse schaaktalenten vragen hulp op weg naar EK

Twee Leidse schaaktalenten van LSG hebben zich tijdens het jeugd NK geplaatst voor het EK Jeugdschaken in Slowaakse Bratislava. Om aan het toernooi deel te nemen moeten de twee hogen kosten maken en daarom roepen ze de hulp in van schaakliefhebbers om hen financieel een handje te helpen. Op hun eigen talentpagina’s vertellen de 13-jarige Timo Yeh en 15-jarige Alisha Warnaar meer over zichzelf en kunnen mensen een donatie achter laten. Het EK vindt plaats van 1 tot en met 11 augustus.

Yeh werd in de categorie jongens tot en met 14 jaar gedeeld tweede tijdens het NK Jeugdschaken. Ook werd hij met zijn team kampioen in de Hoofdklasse LeiSB. Hij schaakt al vanaf zijn zesde en geeft inmiddels zelf les aan de jongste jeugd van LSG. Warnaar stelde haar plaats op het EK zeker door op het NK derde te worden in de categorie meisjes tot en met 20 jaar.


Maarten Mulder in gesprek met Timo Yeh in Sport071, het dagelijkse sportprogramma van Sleutelstad FM.

Alisha Warnaar (rechts) werd derde op het NJSK.

Timo Yeh (rechts) werd gedeeld tweede op het NJSK.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×