(Foto: Gemeente Voorschoten).

Deelnemers Voorschotense avondvierdaagse halen tweehonderd zakken vuil van straat

De jaarlijkse avondvierdaagse die vorige week in Voorschoten werd gelopen, heeft flink bijgedragen aan het schoner maken van het dorp. De Lions Voorschoten en Norlandia Kinderopvang kwamen met het initiatief om deze editie het thema ‘Voorschoten Schoon’ mee te geven. Dit werd van harte ondersteund door de Avondvierdaagse organisatie en de gemeente. Alle deelnemers kregen voor aanvang een vuilniszak, waarin zij tijdens het lopen het zwerfafval konden verzamelen dat zij onderweg tegenkwamen. In totaal zijn maar liefst tweehonderd zakken restafval en plastic ingezameld.

De gemeente Voorschoten juicht dit initiatief toe. Wethouder Monique Lamers (Milieu en Afval): “De gemeente Voorschoten is een afvalcampagne gestart met de naam ‘Afval scheiden? Voorschoten maakt het verschil!’. Door het laten zien van goede voorbeelden uit de samenleving hopen we inwoners te inspireren om ook het verschil te maken. Norlandia Kinderopvang en Lions Voorschoten hebben met dit grootse initiatief aan kinderen en hun ouders laten zien dat het niet veel moeite hoeft te kosten om zwerfafval op te ruimen. Het kan zelfs heel leuk zijn. Voorschoten is dankzij jullie inzet weer een stukje schoner, bedankt!”

Duurzaamheid Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×