(Foto's: Chris de Waard, IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Slag om Leiden levert halve ton op voor hospice Issoria

Afgelopen avond werd in en rond het pand van de Leidse Studentenvereniging Minerva de achtste editie gehouden van de Slag om Leiden. Deze grootste ‘pubquiz’ van Leiden telde dit jaar meer deelnemers dan ooit, er waren 82 teams van elk vijf deelnemers, ook de opbrengst was nooit hoger dan deze editie: 47.127,25 euro. De stichting Lopen tegen Kanker vond dat maar een gek getal en maakte er 50.000 euro van.

De Slag om Leiden begon zoals elk jaar met een gezamenlijke (gesponsorde) maaltijd. Daarna hadden de deelnemers van 19.30 uur tot 22.00 uur de tijd om een hele serie vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren die allemaal te maken hadden met het thema van dit jaar: film.


Reportage Slag om Leiden 2019 door Chris de Waard.

Winnaar werd het team van De Clercq Advocaten en Notarissen, tweede team 2 van het Bonaventura College en op de derde plek eindigde SCOL. Op de allerlaatste plek eindigde het team van Kwik Events. Ze kregen daarvoor de poedelprijs: een aardappelschilmesje op een houten schildje.

Bij één van de vragen moesten de deelnemers raden welke Leidenaren er in deze film meespelen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×