Plastic Soup Surfer Marijn Tinga tijdens een opruimactie in de Leidse binnenstad. (Foto: Emile van Aelst).

Humberto Tan en Plastic Soup Surfer bij Plastic Challenge Academy

Komende donderdag vindt in Leiden de Plastic Challenge Academy plaats. Met dit initiatief van Operatie Jonas in samenwerking met Leiden University Green Office, het Wereld Natuur Fonds Haaglanden en Rabobank Studentenhuis wordt aandacht gevraagd voor het plastic-probleem in de oceanen als opmaat naar World Oceans Day op 8 juni aanstaande. Jaarlijks worden de oceanen vervuild door acht miljoen ton plastic. Dit heeft grote gevolgen zoals dierensterfte, -leed en negatieve effecten op de volksgezondheid.

Bedenken van alternatieven tegen plastic vervuiling
Tijdens de Plastic Challenge Academy wordt aan het publiek voorgelegd hoe en met welke innovaties en technologieën plastic vervuiling tegengegaan kan worden. De opzet is een interactieve academy met de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, als gast. Wereld Natuur Fonds-ambassadeur Humberto Tan zal als gastheer het vraaggesprek leiden.

De Leidse bioloog Merijn Tinga zet zich al jaren in voor het terugdringen van de plastic soep en is bekend van de vele expedities die hij maakt op zijn, van plastic zwerfafval gemaakte, surfboards.

Aanmelden
De Plastic Challenge Academy wordt gehouden in de Cleveringazaal van het Kamerlingh Onnes gebouw aan de Steenschuur 25 in Leiden. Aanvang is donderdag 6 juni om 13.30 uur. De bijeenkomst duurt tot 15.30 uur.

Gratis aanmelden kan via www.eventbrite.nl.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×