Wethouder Marleen Damen (Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn) huldigde de leden van de raad van Kinderen met een oorkonde. (Foto: Gemeente Leiden).

Raad van Kinderen adviseert gemeente over armoede

Armoede moet bespreekbaar gemaakt worden op scholen. Dat is het advies dat de Leidse Raad van Kinderen aan de gemeente geeft. Die raad is in 2017 gevormd om de gemeente Leiden te adviseren over verschillende thema’s.

Het onderzoek rondom het thema kinderarmoede draaide om de vragen wat kinderen in armoede echt nodig hebben en wat de gemeente kan doen om hen te helpen. Het ene kind heeft meer, het andere kind heeft minder. Dat is de realiteit, ook al kiest een kind daar niet zelf voor. Na anderhalf jaar loopt het adviestraject van de kinderen nu ten einde en is de implementatiefase afgerond. Het advies: “Doorbreek het taboe rondom armoede en maak het onderwerp bespreekbaar op scholen.”

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×