Twee jaar geleden won de ondergrondse parkeergarage aan de Lammermarkt de publieksprijs. De juryprijs ging toen naar de nieuwbouw van DUWO aan de Langebrug.

Nog enkele dagen nomineren voor Rijnlandse Architectuurprijs

Komende zondag sluit de periode waarin iedereen projecten kan aandragen voor de Rijnlandse Architectuurprijs (RAP071) die elke twee jaar wordt georganiseerd door het Rijnlands Architectuur Platform (RAP). In eerdere edities kon het publiek stemmen op een selectie die door deskundigen was gemaakt. Dit jaar mogen architecten en inwoners uit de regio ook zelf projecten aandragen voor de groslijst.

Aanmelden kan via deze link: www.rapleiden.nl/voordracht-rap071

Uit alle voordrachten maakt een jury een ‘shortlist’ waarop iedereen kan stemmen. Op 9 oktober worden dan de juryprijs en de publieksprijs bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

“Wij denken dat we met hulp van het publiek tot een spannende en complete longlist van betekenisvolle architectonische projecten uit de regio komen,” zegt RAP-voorzitter Peter van Swieten. Naast het publiek is ook aan de welstandscommissies en de colleges van burgemeester en wethouders uit de elf deelnemende gemeenten gevraagd om projecten aan te dragen.

Voor de RAP071 komen zowel grote en kleine nieuwbouwprojecten in aanmerking, als architectonisch interessante reconstructie- of herbestemmingsprojecten. Ook bruggen en andere bijzondere infrastructurele ontwerpen kunnen worden voorgedragen.

Voorwaarde voor de deelnemende projecten is dat ze zijn opgeleverd tussen 1 juli 2017 en 1 augustus 2019. Ook moeten ze zich bevinden binnen één van de deelnemende gemeenten en de eigenaar van het project moet instemmen met een eventueel bezoek van de jury. Sluitingstermijn voor het aanleveren van projecten is zondag 2 juni. De longlist wordt bekend gemaakt op 15 juni.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×