Katwijk is Topsportgemeente van het jaar

De gemeente Katwijk is uitgeroepen tot winnaar van veertiende editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over veertig landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Ook de overige genomineerde gemeenten (Bunschoten, Den Bosch, Noordwijk en Zwolle) mogen met hun top-vijf klassering terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar. Leiden eindigde dit jaar op plek elf. Vorig jaar werd Leiden nog tweede.

De gemeente Katwijk was in 2018 met zeven teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen. Doorslaggevend was daarbij dat twee van de zeven Katwijkse topteams vorig jaar een kampioenschap konden vieren.

Basketbalvereniging Grasshoppers zag haar damesteam landskampioen worden en de voetballers van VV Katwijk waren in 2018 de beste in de landelijke Tweede Divisie. Ook de voetbalverenigingen Rijnsburgse Boys (vijfde plaats in de Tweede Divisie), Quick Boys (zesde plaats Derde Divisie zaterdag) en FC Rijnvogels (zesde plaats Hoofdklasse zaterdag A) leverden een prima prestatie. Daarnaast behaalden de dammers van RDC Rijsburg een twaalfde plaats in de landelijke Ereklasse en leverden ook de eredivisie-rolstoelbasketballers van Grasshoppers een bijdrage.

“Met hun formidabele prestaties bezorgden deze verenigingen de gemeente Katwijk de titel van topsportgemeente van 2018,” aldus Pieter Verhoogt van sporteconomisch adviesbureau Sport2B dat de verkiezing in samenwerking met Arko Sports Media organiseert. Katwijk neemt de titel over van buurgemeente Teylingen die in 2017 met de eer ging strijken.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×