Voorzitter Okke Kervers en penningmeester Odette Paauwe-Insinger van HSV-Adegeest vragen de gemeente om hulp. (Foto: Chris de Waard).

Veldverlichting HSV-Adegeest afgekeurd; nekslag dreigt voor vereniging

Donkere wolken pakken zich samen boven de honk- en softballers van HSV-Adegeest. De bond heeft de veldverlichting afgekeurd en dus mogen er ’s avonds geen wedstrijden meer gespeeld worden en ook de trainingen kunnen in het donker niet meer doorgaan. Op de velden van Adegeest moet de lichtopbrengst 500 lumen zijn, het is nu 450.┬á“En hoe kleiner de bal en hoe harder die gaat, hoe meer lichtopbrengst je nodig hebt op het veld,” legt voorzitter Okke Kervers uit, kort nadat hij de Voorschotense gemeenteraadsleden deelgenoot heeft gemaakt van de zorgen van de club. “En bij ons komt zo’n bal met 130 tot 150 km/u aan, dus dan is het wel belangrijk dat je hem ook ziet aankomen.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Okke Kervers van HSV-Adegeest over de benodigde nieuwe verlichting.

Drieduizend euro stak HSV-Adegeest vorig jaar zelf al in de ruim drie decennia oude veldverlichting van het complex aan de Van Beethovenlaan in Voorschoten. “We deden dat vanuit de gedachte dat de gasontladingslampen die bij de aanleg waren gebruikt voldeden. Door ze te vervangen gingen we er vanuit dat nieuwe lampen een hogere lichtopbrengst zouden hebben. We hebben zelfs de ruien laten schoonmaken, maar dat viel drieduizend euro tegen.”

De oplossing is er wel, maar kost 33.,000 euro. Geld dat de club niet in kas heeft en bovendien vinden de honk- en softballers dat de gemeente nu eindelijk een keer aan zet is. “We worden al 33 jaar aan het lijntje gehouden. Er zou hier een snelweg komen en daarom wilde de gemeente nooit investeren. Die weg komt er niet meer. Dit is echt een urgent probleem. We hebben veel seniorenteams, die willen ’s avonds spelen en in het weekeinde bij hun gezin of familie zijn. Als ze ’s avonds niet meer kunnen spelen, is dat de nekslag voor onze vereniging.”

Volgens Kervers hoeft de gemeente overigens niet alle kosten zelf te dragen. “Als de oude lampen worden vervangen door duurzame LED verlichting, betaalt de rijksoverheid 10.000 euro mee,” aldus de voorzitter die hoopt bij de raad een gewillig oor te vinden als die zich straks over de gemeentelijke begroting buigt.

Politiek Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×