(Foto: PR).

Volgende week ook Avondvierdaagse in Leiden

Nog een week en dan gaat in Leiden de avondvierdaagse van start. Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni worden er vier mooie routes dwars door Leiden gelopen. De start en finish zijn elke avond bij Korfbalvereniging Sporting Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. Deelnemers kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. Op de routes zorgen verkeersregelaars voor een ordelijk en vooral veilig verloop.

De Leidse Avondvierdaagse heeft sinds dit jaar een nieuwe naamgever. De internationale kinderopvang en BSO Teddy Kids heeft zich aan het sportieve evenement verbonden. Individuele wandelaars en basisscholen die willen deelnemen, kunnen zich tot en met zondagavond 9 juni online inschrijven via www.TeddyKids.nl/A4D.nl. De inschrijfkosten bedragen per deelnemer vijf euro. Na het voltooien van de routes krijgt iedereen een medaille met een Leids tintje en een certificaat op naam.

Het evenement is na de herstart in 2012 alweer aan de achtste editie toe. In 2012 liepen er zo’n 300 deelnemers mee, vorig jaar waren het er meer dan 1.000. In verband met de te verwachte drukte en de veiligheid wordt iedereen nadrukkelijk verzocht om op de fiets te komen. Daarvoor is ruimte vrij gemaakt bij de ingang van het terrein aan de Zoeterwoudsesingel.

De laatste avond is inmiddels uitgegroeid tot een waar festijn. Traditioneel wordt er verzameld bij de Petruskerk waarna onder begeleiding van Jong K&G en een dweilorkest gezamenlijk de intocht naar het terrein van Sporting Trigon zal plaatsvinden.

De starttijden zijn als volgt:
5 KM alle dagen om 18:30 uur
10 KM alle dagen vanaf 18:00 uur

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×