(Foto: PR / Stoomtrein Katwijk).

Stoomtrein Katwijk Leiden keert tijdens Pinksterweekend terug naar jaren '20

Smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden in Valkenburg (ZH) staat tijdens het Pinksterweekend in het teken van de jaren ’20. In die periode werd het station geopend. Om dit te vieren zijn er er oude voertuigen te zien en worden er Oudhollandse spelletjes gespeeld.

Rondom het museum is veel te beleven. Aan het begin van het museum worden de bezoekers verwelkomt door hoge heren in jacquet. Een aantal mensen draagt historische kleding. Zij zijn te vinden in het museum en in de rondrijdende stoomtrein. Ook de rijtuigen-loods krijgt aandacht. Voor de deur staat een T-Ford geparkeerd. Een draaiorgel zorgt voor de muziek.

Kinderactiviteiten
Kinderen mogen meerijden in antieke dieseltreinen met open karren, spelen met de treinen en kijken naar de miniatuurtreinen. Speciaal voor dit evenement zijn er extra spelletjes opgezet. Kinderen kunnen samen met hun familie Oudhollandse spelletjes spelen zoals sjoelen en kegelen. Ook kunnen er poffertjes worden besteld.

Vanaf zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni is het museum geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur. De stoomtrein rijdt vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor de trein hoeft niet gereserveerd te worden.

Stoomtrein Katwijk Leiden
Jan Pellenbargweg 1
2235 SP Valkenburg ZH

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×