Zwembad het Wedde. (Foto: Chris de Waard).

Taskforce Zwemmen in Voorschoten stuurt deurwaarder naar de gemeente

De gemeente heeft zijn financiële verplichtingen richting taskforce Zwemmen in Voorschoten die onderzoek deed naar de toekomst van zwembad Het Wedde niet nagekomen. Dat zegt voorzitter van de taskforce Fons Bultman. Hij stapt daarom naar de rechter die zal bepalen of de gemeente inderdaad de afspraken niet is nagekomen.

Bultman deed samen met Peter Wielaart en Dick van der Bent onderzoek naar het voortbestaan van zwembad Het Wedde. Een manier om het zwembad open te houden zonder de 400.000 euro subsidie bleek er echter niet te zijn. Het Ei van Columbus was onvindbaar. Dat zorgde bij de politiek voor een nare nasmaak, maar ook voor de drie onderzoekers werd het een vervelend einde.

“Toen we ons geld wilde ophalen kregen we op een nare en onwelvoegelijke manier te horen dat we de boel belazerd hadden”, zegt Bultman. Het zou gaan om de vergoeding van 100 euro per vergadering en in de startnotie stond dat de taskforce zes keer zou samenkomen. “Dat wisten wij niet en dat was ook niet naar ons gecommuniceerd. Bovendien was de ambtelijke staf er steeds bij”, legt Bultman. “Wij zijn veel meer dan zes keer bij elkaar gekomen.”

Van de agenda af
In de raad van 16 mei agendeerde raadslid Albert Deuzeman van GroenLinks de kwestie voor de commissievergadering van aanstaande donderdag. Van die agenda is het nu af omdat het gaat om een privaatrechtelijke kwestie. “Een politiek orgaan als de gemeenteraad heeft de informatie en de middelen niet om te beoordelen wie gelijk heeft”, laat Deuzeman in een reactie weten aan Sleutelstad. “Daar komt bij dat het een fatsoensnorm is om kwesties rond privépersonen, wat dit toch ook wel blijkt te zijn, niet in het openbaar te bespreken. Het onderwerp is daarom in goed overleg van de agenda gehaald”, aldus Deuzeman.

Wat nu? 
Na het onderzoek van de taskforce stelde de gemeente Voorschoten een vervolg onderzoek in. Daarin zijn vier scenario’s uitgewerkt. Deze vier scenario’s zijn inmiddels teruggebracht tot twee keuzes.
– Optie A: Doorzetten van het genomen besluit en (vermoedelijke) sluiting van het zwembad per 31 december 2020 en zorgdragen voor ordentelijke afwikkeling van Sportfondsen Voorschoten B.V.;
– Optie B: Voortzetten van de huidige exploitatie van zwembad “Het Wedde”.
Op 11 juli worden beide opties in relatie tot de andere financiële vraagstukken besproken. Dan zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over zwemmen in Voorschoten.

Politiek Voorschoten wedde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×