Gewonde bij aanrijding op Zijldijk

19

Op de kruising van de Splinterlaan met de Zijldijk in Leiderdorp is een vrouw op de fiets aangereden door een auto. De vrouw raakte hierbij gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Door het ongeval moest de bus tijdelijk omrijden.

Delen

19 reacties

 1. Allert Goossens

  Het is een waanzinnig gevaarlijk punt, waar fietsers en auto’s alle kanten op gaan en je verkeer van veel kanten slecht ziet aankomen. Had allang aangepakt moeten worden, hoewel Leiderdorp meesterlijk veel van dit soort gevaarlijke knooppunten heeft. Het lijkt we de plaatselijke hobby om er meer te creëren en ze vooral te handhaven. Ericalaan heeft er een paar, Gallaslaan/Heinsiuslaan, Vronkenlaan/Vd Marckstraat, het gebied rond Santhorst en het heel slecht maaien van middenbermen in die gemeente. Infra staat bij Leiderdorp al decennialang onderaan op de prestatieladder en iedere coalitie faalt daar steeds in verbetering..

  • Lideke Van Gool-Hoving

   Mee eens. Om maar niet te spreken over alle tegenstrijdige verkeersborden (bv op de Acacialaan en de daarop uitkomende zijstraten die eigenlijk voorrang hebben… 30 km zone? m’n neus!)

 2. Ingrid Fu-Trouwee

  Het is iedere keer afwachten wanneer het weer gebeurd en er wordt maar niets aan gedaan. Onoverzichtelijk (verkeer komt van alle kanten), mega druk (dus er schieten regelmatig auto`s snel over). Maar net als vroeger daar weer verkeerslichten of wordt er gewacht tot er echt een keer iemand doodgereden wordt?

 3. Wat denk je van het santhorst waar de fietsers beide richtingen mogen rijden autos achteruit rijden en die fietsers maar van alle kanten komen of als ze willen parkeren er via links nog even voor te duiken levens gevaarlijk we hebben allemaal geleerd hoe we moeten fietsen niet tegen het verkeer in maar hier mag dat juist wel

 4. Ida Maria Christen

  Ja de zwarte auto is fout, als fietsers komen moet hij stoppen voor de haaien tanden, maar er hebben mensen schijt aan of weten niet eens wat de haaien tanden in houden. Geduld is voor hele hoop mensen een probleem.

 5. Spanjaardsbrug moet een fietsbrug worden, Vd Valk bouman weg weer volledig tweerichting verkeer maken en een tunnel maken bij de spanjaardsbrug zodat auto verkeer onderdoor gaat en fiets verkeer over het maaiveld.

 6. Johan Pots

  Het blijft een gevaarlijk punt. Auto’s komend van de Valk Boumanweg moeten verplicht stoppen. De meeste auto’s stoppen daar niet. Fietsers vanuit de Splinterlaan (bussluis) hebben voorrang op verkeer vanaf de Zijldijk en afkomstig van de brug.

Je bent nu offline