Coalitiebesprekingen in Zuid-Holland vastgelopen

De onderhandelingen tussen Forum voor Democratie, VVD en CDA in Zuid-Holland met de ChristenUnie-SGP zijn stukgelopen. Dat meldt het NRC vanmiddag. Eerder sloten de drie eerstgenoemde partijen een principeakkoord, maar voor een meerderheid was een vierde partij nodig. Dat leek de CU-SGP te worden.

Die partij stelde echter wel als voorwaarde dat het principe-akkoord niet leidend zou zijn en dat er gewoon onderhandeld zou kunnen worden over alle onderwerpen die de partij belangrijk vindt. dat zijn onder meer zaken als een ambitieus klimaatbeleid, een sterke samenleving en een mooie toekomst voor de landbouw in Zuid-Holland. “Simpelweg aansluiten bij het bestaande blok is geen optie,” zei fractievoorzitter Jacco Schonewille half mei.

Schonewille doet er nu het zwijgen toe. Op de vraag of de onderhandelingen inderdaad zijn stukgelopen, zegt hij alleen: “Ik kan dat niet bevestigen”.

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×