(Foto: Provincie Zuid-Holland).

Stierenbrug deze zomer wekenlang dicht

De provincie Zuid-Holland start op 22 juli met onderhoudswerkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug tussen Leiden en Leiderdorp. De werkzaamheden aan de brug gebeuren in twee fases. Tijdens de eerste fase worden reparaties bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt op de brug, het plaatsen van camera’s voor de bediening en het toevoegen van extra afsluitbomen. Daarnaast wordt het brugwachtershuisje opgeknapt. De werkzaamheden nemen vier tot zes weken in beslag.

De tweede fase start in januari 2020. Dan wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden. Voor deze werkzaamheden trekt de provincie acht weken uit.

Op woensdag 19 juni organiseert de provincie samen met de gemeenten Leiden en Leiderdorp een informatieavond waar geïnteresseerden worden bijgepraat over de werkzaamheden, de planning, de hinder voor vaar- en wegverkeer en ook wat de werkzaamheden betekenen voor de bereikbaarheid van Leiden en Leiderdorp. De Leiderdorpse wethouder Daan Binnendijk zal de avond inleiden.

Informatieavond
Bewoners en andere betrokkenen zijn op woensdag 19 juni van welkom op de informatieavond die wordt gehouden op een boot die afgemeerd ligt bij de wachtvoorziening tegenover Ockenrode nummer 1 tot 12 in Leiderdorp. Belangstellenden zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur welkom op de inloopavond. Medewerkers van de provincie, gemeenten Leiden en Leiderdorp en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×