ChristenUnie & SGP zien coalitie met FvD, VVD en CDA niet zitten

2

Nadat eerder vanmiddag al bekend werd dat de onderhandelingen over een te vormen provinciale coalitie zijn stukgelopen, heeft de fractie van de ChristenUnie & SGP in Zuid-Holland informateur Wiegel zojuist te kennen gegeven geen formatie te zullen starten met Forum voor Democratie, VVD en CDA.

“Uitgangspunt voor de fractie van ChristenUnie & SGP is dat de fractieleden gezamenlijk en unaniem achter een deelname in een coalitie moeten staan. Dat geldt voor welke coalitie dan ook. Voor de combinatie met Forum voor Democratie, VVD en CDA is er momenteel geen sprake van die door ons gewenste unanimiteit,” zo laten de fractievoorzitter Jacco Schonewille (CU) en Nico de jager (SGP) in een gezamenlijke verklaring weten.

Delen

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline