Robin Moenen aan de bal bij het Nederlands team. (Foto: Dennis van de Sande - OvalOfficeRugby, tekst: Welmoet Lugt).

Acht rugbyers van DIOK en nationale selecties

Acht rugbyers van het Leidse DIOK komen zaterdag in actie voor twee nationale teams van Rugby Nederland. In Litouwen speelt het Nederlandse XV’s team een interland tegen het gastland. In Servië maakt de nationale VII’s selectie zijn opwachting tegen Hongarije, Oostenrijk en Slowakije.

Fifteen-a-side selectie
Veruit de grootste afvaardiging gaat naar Litouwen. Daar wordt in de Rugby Europe Trophy Poule de laatste wedstrijd onder leiding van bondscoach Gareth Gilbert gespeeld. De vertrekkende bondscoach selecteerde voor dit treffen maar liefst vijf DIOK-spelers. Aanvoerder Ross Bennie- Coulson, Robin Moenen, Illie Greeve, Jake Stamenkovich en Mees van Oord komen namens DIOK in actie. De fifteen-a-side variant is de meest bekende en traditionele rugby variant in Nederland. Een XV’s wedstrijd duurt in totaal 80 minuten. In totaal zijn er 23 spelers in de Nederlandse selectie
opgenomen.

Seven-a-side selectie
De Nederlandse Sevens ploeg komt zaterdag uit tijdens het Europees Kampioenschap in de Conference Competitie in Belgrado. Nationale sevens coach Alex Chang selecteerde voor dit toernooi drie DIOK spelers. Tom Altink, Leon Koenen en Thom de Ruijters zullen daar Leiden vertegenwoordigen. De seven-a-side variant van rugby is ook wel bekend als de olympische variant. Deze spelvorm staat er om bekend dat er op hoger tempo wordt gespeeld, met aanzienlijk minder spelers op hetzelfde veld. Een VII’s wedstrijd duurt door de intensiteit in totaal 14 minuten. In totaal zijn er 12 spelers in de selectie opgenomen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×