(Foto: PR Maarten van der Weijden Foundation).

Zwem mee met Maarten van der Weijden in Het Wedde

Op vrijdag 21 juni is het weer zover. Neerlands bekendste open water-zwemmer Maarten van der Weijden gaat een nieuwe poging doen de Elfstedentocht te zwemmen en iedereen kan een stukje met hem meezwemmen in sportfondsenbad Het Wedde in Voorschoten.

Er worden geen elf Friese steden nagebouwd in het zwembad, maar deelnemers moeten 1100 meter zwemmen oftewel 44 baantjes. Voor kinderen geldt een afstand van elf baantjes. Je betaalt 11 euro en de meerwaarde bovenophet zwemkaartje wordt gedoneerd aan Maarten van der Weijden. Verder wordt iedereen aangespoord zich nog zoveel mogelijk te laten sponsoren door familie en vrienden.

Pim van Hal van Het Wedde hoopt op zo’n vijftig deelnemers. Aanmelden kan via sportfondsenvoorschoten.nl. Net als Maarten, starten de deelnemers om 17.30 uur. Niet in de Friese meren dus, maar in het wedstrijdbad in Voorschoten.  Via een 11-stedenzwemkaart volgen medewerkers van Zwembad Het Wedde de meters die deelnemers maken.


Pim van Hal in gesprek met verslaggeefster Gerry van Bakel.

Zwembad Het Wedde doet graag mee om Maarten van der Weijden te steunen bij zijn tocht en missie. Gerard van Hal, directeur Sportfondsen Voorschoten BV: “Wij vinden het een prachtig initiatief van Maarten van der Weijden, die zich helemaal geeft voor het goede doel. Samen met lokale zwemfanaten uit Voorschoten steunen wij Maarten. Ons plezier in zwemmen zetten wij met z’n allen graag in voor een mooi doel. 10 deelnemers doen al mee, maar we verwachten dat dit aantal nog gaat oplopen. Het zou fantastisch zijn als we daarmee kunnen bijdragen aan de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek.”

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×