Pauline Slavenburg (Foto: Gerry van Bakel).

JINC Leiden helpt kinderen de wijk uit

Alle kinderen verdienen een kans op een toekomst met een goede opleiding, werk dat bij hen past, ongeacht waar ze opgroeien. Volgens JINC Leiden hebben kinderen in sociaaleconomisch zwakkere wijken een achterstand omdat ze te weinig rolmodellen hebben en een te klein netwerk. JINC Leiden wil kinderen helpen de wereld buiten hun wijk te ontdekken en geeft een steuntje in de rug bij stages en solliciteren.

Op 4 juni trapte JINC Leiden af met een sollicitatietraining voor de tweedeklassers van het Da Vincicollege op het Betaplein bij station Lammenschans. Acht professionals uit het bedrijfsleven kwamen uitleggen hoe je het verschil kunt maken in een sollicitatiegesprek en er werd meteen geoefend. Pauline Slavenburg van JINC Leiden zag de jongeren groeien door de positieve feedback van de trainers. Volgens haar is 14 jaar niet te jong om te beginnen met leren solliciteren. “Het gaat niet alleen om die baan straks na hun opleiding, veel van deze leerlingen gaan volgend jaar stagelopen of zijn op zoek naar een bijbaan.”

JINC Leiden begint trouwens al met programma’s voor kinderen in groep 5 van de basisschool. Dan gaat het uiteraard nog niet om sollicitatietrainingen, maar om taalvaardigheden. “We gaan dan op werklocaties kijken naar wat bepaalde woorden en begrippen betekenen. Bijvoorbeeld als je praat over mobiliteit dan gaan wij met die kinderen naar Schiphol.”

Bliksemstages
Eind juni start een tweede project in Leiden, de zogenaamde bliksemstages voor leerlingen van groep 8. “Kinderen gaan dan een dag kijken, meelopen en meedoen in een bedrijf. Bijvoorbeeld een ziekenhuis. We laten hen zien dat er heel veel soorten functies zijn. Niet iedereen die in het ziekenhuis werkt is een dokter of verpleegkundige.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Pauline Slavenburg.

Scholen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de projecten van JINC Leiden kunnen contact opnemen met Pauline Slavenburg (per telefoon: 070 209 23 00 of email: leiden@jinc.nl). Ook ouders die het leuk zouden vinden dat de school van hun kind hiermee aan de slag gaat, zijn welkom bij JINC Leiden. Kijk voor meer informatie op de website van JINC Leiden.

 

Economie Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×