(Foto's: Gerry van Bakel).

DIOK-aanvoerder beloont het Gemiva 'Clean Team' met rugby clinic

De regen kon woensdagochtend geen roet in het eten gooien op het veld van rugbyclub DIOK aan de Smaragdlaan. De zeven mannen van de schoonmaakploeg waren nu eens niet bezig met opruimen op en rondom het veld, maar kreeg rugbyles van de aanvoerder van de kersverse landskampioen.

Bal overgooien en vangen, tackles maken, doorbraak forceren, heel veel elementen kwamen aan bod. Het glibberige veld gaf voldoende modder af om het echte rugby-gevoel te creĆ«ren. Begeleidster Marjolein van der Zwet van Gemiva vertelt dat niemand uit de ploeg die ochtend had gezegd liever niet te willen gaan vanwege de regen. “Ze hebben er allemaal heel erg zin in, ik hoef ze niet te motiveren. Dat kan Ross ook veel beter.”

DIOK-aanvoerder Ross Bennie-Coulson geeft wel vaker clinics aan leerlingen van scholen of medewerkers van een organisatie. “Altijd heel erg leuk om te doen. Maar dit is wel een speciale groep. Ik wil graag iets teruggeven.” Komend weekend speelt Ross mee met het nationale team tegen Litouwen, een land waar hij zelf een paar jaar heeft gespeeld. “Ik wil altijd winnen, dus daar gaan we nu ook voor.”

Het enthousiasme spat er van af. De oefening van aanlopen en keihard tegen een stootkussen beuken is duidelijk favoriet. Na een uurtje stapt iedereen voldaan van het veld. In de kantine is er een drankje en een stukje taart.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met begeleidster Marjolein van der Zwet, Ross Bennie-Coulson, leerling Pieter en deelnemer clinic.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×