(Foto's: Emile van Aelst)

Schuifelen over drukke, maar wel gezellige Japanmarkt

Bijna 10.000 bezoekers genoten zondag van de 12e editie van de Japanmarkt op het Rapenburg en de Groenhazengracht. Om 12.00 uur werd de markt geopend door Yoshiko Kijima, de plaatsvervangende ambassadeur van de ambassade van Japan in Nederland, Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie & Cultuur van de gemeente Leiden en Kris Schiermeier, directeur Japanmuseum SieboldHuis. De duizenden bezoekers schuifelden langs de 80 kramen die aan weerskanten van het Rapenburg stonden opgesteld. In Rijksmuseum Oudheden werden de hele dag demonstraties gegeven van diverse Japanse vechtsporten. De keuze die enkele jaren geleden gemaakt is om op de Groenhazengracht een speciaal foodmarkt te maken is een schot in de roos. Er was op de foodmarkt bijna geen doorkomen aan en er stonden lange rijen bij de tientallen eettentjes.

Ook dit jaar liepen er weer tientallen Cosplayers rond in de meest mooie outfits. Tot enkele jaren geleden werd er door de organisatie ruim aandacht aan de Cosplayers gegeven door middel van onder andere fotomomenten in de tuin van Japanmuseum Sieboldhuis en een wedstrijd voor de mooiste creaties. Veel van de aanwezige Cosplayers missen dat erg en zijn bang dat er hierdoor in de toekomst steeds minder Cosplayers naar de markt zullen komen.

Volgend jaar zal de Japanmarkt plaatsvinden op 1e Pinksterdag zondag 31 mei 2020.

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×